Fokus på Øster Snede og omegn
Hedensted Kommune og en gruppe lokale borgere og interessenter samarbejder om en plan for at udvikle Øster Snede og omegn.

Øster Snede er et populært område. Med en attraktiv og central beliggenhed tæt på E45 er der stor interesse for at bygge boliger, skabe nye erhvervsområder, og samtidig er der planer om et biogasanlæg.
Derfor er Hedensted Kommune og en gruppe lokale borgere gået sammen om at lave en plan. En plan der skal sikre sammenhæng mellem de mange projekter og tiltag, der er i støbeskeen.
Og det på en måde så de positive ting, der sker for byen fremhæves og der arbejdes med potentialerne, og de udfordringer, som øget aktivitet også kan medføre, afbødes.
- Formålet er, at vi skal have en fælles plan for, hvor Øster Snede og omegn skal bevæge sig hen i fremtiden. Derfor arbejder vi med de potentialer, der er. Det kan fx være nye boliger – men også med de udfordringer, som vil følge med, når vi får nye erhvervsområder, grusgrav og et evt. biogasanlæg, forklarer Bent Sørensen, der er formand for Øster Snede lokalråd.
Derfor var der forleden arrangeret byvandring i Øster Snede og Kragelund – og et efterfølgende møde på skolen, hvor en række lokale borgere, medarbejdere fra kommunen og flere politikere deltog.
Ifølge Mette W. Georgakatos, der er Hedensted Kommunes projektleder på Øster Snedes samlede plan, er netop dialogen vigtig:
- Grundlæggende er det positivt, at Hedensted Kommune og også Øster Snede udvikler sig. Det skal vi hjælpe hinanden med at finde en god balance i. Derfor er vi rigtig glade for, at mange borgere og foreninger engagerer sig og bruger deres fritid på at bidrage til planen. Det giver helt sikkert et bedre og mere gennemarbejdet resultat, fordi vi får en bedre forståelse af området og flere nuancer med, som kan være vigtige.
På mødet var det særligt potentialet for nye boligområder, men også en trafikanalyse, der blev drøftet.
På den baggrund, skal det nu besluttes, hvilke boligområder, der skal arbejdes videre med, samtidig med at de trafikmæssige forhold ved dem bliver analyseret.
Arbejdet med Øster Snedes plan er forankret i en bredt sammensat gruppe - en såkaldt aktørgruppe, der alle har en aktie i lokalområdet.
Det betyder, at der både er repræsentanter fra en række lokale foreninger, men også fra skole, børnehus og de tekniske forvaltninger og det politiske niveau.
Kort sagt alle, som kan bidrage til en god lokal i udvikling området.
Har du også lyst til at bidrage? Eller har du et konkret forslag? Eller måske er du bare nysgerrig på, hvad der sker?
Så kan du finde kontaktoplysninger her
Det forventes i øvrigt, at planen skal godkendes i Kommunalbestyrelsen til oktober - og at planens konkrete løsninger herefter indarbejdes i kommuneplan og i Vej- og Trafikplanen.