Gå til hovedindhold

Kommunalbestyrelsen - Dagsordener og referater

Se dagsordener og referater fra Kommunalbestyrelsens møder.

Indhold

    Udvalg: Kommunalbestyrelsen 2022-2025
    Mødedato: 26. marts 2025
    Mødested: Rådhussalen, Juelsminde Rådhus

    Sagsnr.: 00.00.00-P35-34-24

    Beslutningstema

    Mødets deltagere og fraværende noteres her.

    Indstilling

    Mødets deltagere og fraværende noteres her.

    Beslutning

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 00.01.00-A26-2-25

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til

    1. Et generelt krav om fremlæggelse af revisorerklæring ved tabt arbejdsfortjeneste for selvstændige erhvervsdrivende.
    2. Hvorvidt det i funktionsperioden 1. januar 2026 til 31. december 2029 skal være muligt for kommunalbestyrelsesmedlemmer at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste mod reduktion af det faste vederlag.

    Økonomi

    Hvis det besluttes, at kommunalbestyrelsens medlemmer i næste funktionsperiode kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste mod reduktion af det faste vederlag, kan det betyde en større udgift til aflønning.

    Sagsfremstilling

    Ved lovforslag nr. L48 vedtaget den 12. december 2023 er der med virkning fra den 1. januar 2024 i den kommunale styrelseslov § 16 indsat et nyt stk. 6.

    Heraf fremgår, at kommunalbestyrelsen kan beslutte, at adgangen til erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste er betinget af medlemmets fremlæggelse af en erklæring afgivet af en uafhængig revisor, der er godkendt efter revisorloven. Kommunalbestyrelsen kan fastsætte nærmere krav til revisorerklæringen og til medlemmets fremlæggelse heraf. Beslutningen herom skal træffes senest 2 måneder forud for det tidspunkt, fra hvilket beslutningen skal gælde. Beslutningen gælder, indtil kommunalbestyrelsen ændrer beslutningen. 

    Der kan således stilles et generelt og ufravigeligt krav om, at der ved selvstændige erhvervsdrivende der modtager tabt arbejdsfortjeneste som dokumentation skal fremlægges en revisorerklæring.

    Ved tidligere regler beroede det på en konkret vurdering i den enkelte sag, hvilken dokumentation, der krævedes, før tab kunne anses for dokumenteret. Dette ret vide skøn valgte kommunalbestyrelsen dog - efter en sag om tabt arbejdsfortjeneste tilbage i 2013 - at stramme op på. Forvaltningen har således siden i sager for selvstændige erhvervsdrivende bedt om en revisorerklæring hvert år, der på baggrund af seneste regnskab angiver "timesatsen" for tabt arbejdsfortjeneste. Erklæringen skal suppleres med oplysning om, hvordan man er nået frem til den udregnede timesats. 

    Forvaltningen foreslår, at man fortsætter med dette, og nu generelt beslutter, at der stilles krav om fremlæggelse af revisorerklæring på baggrund af seneste regnskab med angivelse af "timesatsen" for tabt arbejdsfortjeneste med supplerende oplysning om, hvordan man er nået frem til den udregnede timesats.

    Der er for øjeblikket ikke nogen kommunalbestyrelsesmedlemmer, der modtager tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med deres kommunale hverv. 

    De nye regler gælder tilsvarende for ikke-kommunalbestyrelsesmedlemmer, der varetager kommunale hverv. 

    Ved samme lovforslag nr. L48 ændres med virkning fra den 1. januar 2026 den kommunale styrelseslov § 16, stk. 5, således, at kommunalbestyrelsen senest 6 måneder før funktionsperiodens udløb med virkning for den kommende funktionsperiode kan beslutte, at kommunalbestyrelsens medlemmer mod reduktion af det faste vederlag kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for et regnskabsår ad gangen.

    Kommunalbestyrelsen skal således senest den 30. juni 2025 træffe beslutning om, det skal være muligt for kommunalbestyrelsesmedlemmer i den kommende funktionsperiode 1. januar 2026 til december 2029, at få dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste mod reducering af det faste vederlag. Hvis kommunalbestyrelsen ikke træffer beslutning herom, vil dette ikke være muligt i den kommende funktionsperiode. Den angivne frist er en gyldighedsbetingelse. Den trufne beslutning er bindende for hele perioden. Der vil således - som det er i dag - ikke være en ubetinget ret for det enkelte KB-medlem til at vælge  at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste for deltagelse i  de i Styrelsesloven § 16, stk. 1, litra a-e nævnte møder m.v.

    Deltagelse i det konstituerende møde berøres ikke af  bestemmelsen, ligesom stedfortrædere der indkaldes til at deltage i enkelte møder i kommunalbestyrelsen ikke berøres af den nye bestemmelse - anderledes stedfortrædere, der er indkaldt for en periode. Adgangen for ikke-kommunalbestyrelsesmedlemmer til at få tabt arbejdsfortjeneste reguleres fortsat af den kommunale styrelseslov § 16 a. 

    Den nye bestemmelse giver ifølge lovbemærkninger mulighed for lokal afvejning på den ene side hensynet til at sikre passende vederlæggelse af kommunalbestyrelsesmedlemmer, der påføres tabt arbejdsfortjeneste som følge af medlemmets kommunale hverv og på den anden side hensynet til at undgå det bureaukrati, der kan være forbundet med den gældende adgang til at vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. 

    Forvaltningen indstiller;, den 17. marts 2025, punkt 50:

    1. at det besluttes, at der generelt ved dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste stilles krav om fremlæggelse af revisorerklæring på baggrund af seneste regnskab med angivelse af "timesatsen" for tabt arbejdsfortjeneste med supplerende oplysning om, hvordan man er nået frem til den udregnede timesats.
    2. at det besluttes, hvorvidt det i næste funktionsperiode 1. januar 2026 til 31. december 2029 skal være muligt for kommunalbestyrelsesmedlemmer at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste mod reduktion af det faste vederlag.

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 50:

    1. Indstilles godkendt.
    2. Indstilles godkendt. Det skal være muligt at modtage erstatning for  dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste  mod reduktion af det faste vederlag i næste funktionsperiode.
    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Lovgrundlag

    Den kommunale styrelseslov § 16 samt ændringer hertil i vedtaget lovforslag L48, 2023.

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 00.30.06-Ø00-1-20

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til muligheden for at udnytte kommunens opgjorte låneramme for 2024. Lånerammen kan enten anvendes til at optage lån eller til at frigive deponerede midler. 

    Økonomi

    Lånerammen for 2024 er opgjort til 5,2 mio. kr.

    Hvis lånerammen udnyttes til optagelse af lån skal der gives indtægtsbevilling på 5,2 mio. kr. samt afsættes årlige udgifter til betaling af renter og afdrag. 

    Hvis lånerammen i stedet udnyttes til frigivelse af tidligere deponeringer, skal der gives indtægtsbevilling på 5,2 mio. kr. under deponeringer. 

    Historik

    Lånerammen behandles årligt i marts for det afsluttende regnskabsår. I marts 2024 besluttede kommunalbestyrelsen at lånerammen for 2023 skulle udnyttes til modregning i deponerede beløb. 

    Sagsfremstilling

    I 2024 er der nettoindtægter på 0,4 mio. kr. fra udlån til betaling af ejendomsskatter. Endvidere er der afholdt udgifter til arealerhvervelser til jordforsyning på 7,3 mio. kr., hvoraf 85 pct. svarende til 6,2 mio. kr. i følge gældende regler kan indregnes i kommunens låneramme. Hertil kommer dog en modregning i kommunens låneramme med 0,6 mio. kr. for de jordkøb, der i tidligere år er lånefinansieret eller er indgået i opgørelsen af kommunens låneramme, som er solgt i 2024. Udgifter til anlægsprojekter vedrørende energibesparende foranstaltninger finansieret løbende ved byggekreditter og indgår derfor ikke i lånerammen. Der er desuden optaget lån vedr. ejendomsskatter, men som ministeriet har meddelt dispensation til ikke at medregne i lånerammen. 

    Kommunens låneramme for 2024 kan herefter opgøres til 5,2 mio. kr. således:

    -0,4 mio. kr. Udlån til betaling af ejendomsskatter i 2024
    +6,2 mio. kr. Låneberettigede udgifter til jordkøb i 2024
    -0,6 mio. kr. Modregning for salg i 2024 af tidligere lånefinansierede arealer

    5,2 mio. kr. i alt

    Hedensted Kommune har to muligheder for at udnytte lånerammen.

    1. Optage et lån med en løbetid på maksimalt 25 år.
    2. Modregning i tidligere deponerede beløb i forbindelse med meddelelse af lånegarantier til bl.a. idræts- og svømmehaller.

    Det fremgår af bemærkningerne til Budget 2024, at "Det forudsættes i øvrigt, at kommunens låneramme udnyttes fuldt ud til enten frigivelse af deponeringer eller ny låneoptagelse i hvert budgetår inden udgangen af april året efter, indtil Byrådet eventuelt beslutter noget andet".

    Ved optagelse af et 25-årigt lån på 5,2 mio. kr. skal der betales afdrag og renter på samlet 306.000 kr. om året, som der ikke er afsat budget til. Låneprovenuet bliver tilført kassebeholdningen her og nu, men der skal så betales renter og afdrag over de næste 25 år. Renteniveauet er aktuelt 3,27 pct. for fastforrentet lån og 2,69 pct. for variabelt lån ved optagelse af lån i Kommunekredit.

    Ved modregning/frigivelse af tidligere deponerede beløb bliver de 5,2 mio. kr. ligeledes tilført likvide midler her og nu, mens den løbende frigivelse af deponering vil være tilsvarende mindre. 

    Aktuelt har kommunen deponeret ca. 25 mio. kr. Administrationen anbefaler, at anvende den uudnyttede låneramme for 2024 til frigivelse af deponerede midler i lighed med forudgående år.

    Forvaltningen indstiller;, den 17. marts 2025, punkt 46:

    at den opgjorte låneramme for 2024 på 5,2 mio. kr. anvendes til frigivelse af tidligere deponerede beløb.

    at der gives indtægtsbevilling på 5,2 mio. kr. under deponeringer. 

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 46:

    Indstilles godkendt.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Lovgrundlag

    Bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v.

    I henhold til Lånebekendtgørelsens § 2, stk. 3 skal beslutning om optagelse af lån være truffet af kommunalbestyrelsen i et møde senest den 31. marts året efter regnskabsåret og eventuelt lån skal være optaget senest den 30. april året efter regnskabsåret.

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 84.08.00-A00-1-23

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen forelægges evaluering af reduktion af afstemningssteder i forbindelse med Europaparlamentsvalget og skal træffe beslutning om antal afstemningssteder til valg i Hedensted Kommune.

    Økonomi

    I de enkelte budgetår budgetteres altid med et Folketingsvalg og det/de valg, forvaltningen er bekendt med, der kommer.
    I 2021 til Kommunal- og Regionsrådsvalget var der budgetteret med 1,4 mio. kr. Der var udgifter på 1,6 mio. kr. 
    I 2022 blev der afviklet Folketingsvalg, hvortil der var budgetteret med 0,9 mio.kr. Hertil kom også Folkeafstemning om EU-forbehold, som resulterede i en samlet udgift til valgafvikling på 2,2 mio. kr. i 2022.
    I 2024 var der Europa-Parlamentsvalg, hvortil der var budgetteret med 1,3 mio. kr. Der var udgifter på 1,4 mio. kr. 

    Historik

    Valgbestyrelsen for Folketingsvalget bad ved Folketingsvalget i 2022 forvaltningen om at undersøge muligheden for reduktion af afstemningssteder i Hedensted Kommune. Dette på baggrund af at det har været svært at finde tilstrækkeligt antal valgstyrere og tilforordnede vælgere til 24 afstemningssteder.

    I evalueringen af Folketingsvalget blev der også peget på, at afstemningsstederne flere steder var bemandet til den gode side i forhold til antallet af vælgere på afstemningsstederne. 
    Det kan oplyses, at i henhold til valgloven skal der til et valgbord som minimum være 5 valgstyrere (heriblandt 1 formand). Herudover skal der være mindst en tilforordnet vælger.
    Dette minimum skal der være på alle afstemningssteder, uanset hvor få eller mange vælgere der er. 

    På den baggrund undersøgte forvaltningen mulighederne og udarbejdede et forslag til ændring af afstemningssteder i Hedensted Kommune. I processen havde forvaltningen også blik for, at der i forbindelse med Regionsråds- og Kommunalvalget i 2025 indføres nyt valg system, som stiller større krav til valgstederne. (Internet, mere IT-udstyr pr. valgsted samt mere viden/oplæring af valgsekretærer m.fl.)

     I udformningen af forslaget har forvaltningen haft følgende fokusområder:

    • øget tilgængelighed og faciliteter på afstemningsstederne, herunder netværk.
    • afstand for borgeren til valgstedet.
    • øvrig lokal forankring/tilknytning, herunder skoledistrikter mv. 
    • der er en folkeskole.
    • der er sammenfald mellem valgdistrikt og skole.
    • Der er mindst 500 vælgere, og
    • afstemningsstedet kan som udgangspunkt nås indenfor 10 minutters kørsel i bil.

    Når der blev taget hensyn til ovenstående, kom forvaltningen frem til 19 afstemningssteder som er lidt større, mere robuste og tilgængelige afstemningssteder.

    Forslaget betød, at:

    • Afstemningsstedet i Hjortsvang blev sammenlagt med afstemningsstedet i Aale.
    • Afstemningsstederne i Hvirring og Hornborg blev sammenlagt med afstemningsstedet i Rask Mølle.
    • Afstemningsstedet i As blev sammenlagt med afstemningsstedet i Juelsminde.
    • Afstemningsstedet på Hjarnø blev sammenlagt med afstemningsstedet i Glud.
    • Afstemningsstedet i Bjerre blev flyttet til Stenderup.

    Afstemningsstederne vil fremadrettet være på kommunens skoler eller i haller, der er tilknyttet skolerne, hvor der kan sikres de korrekte faciliteter, tilgængelighedsforhold, netværk mv.

    Afstemningsstederne blev besluttet til følgende steder:

    • Aale Hjortsvang Minihal,
    • Tørring Skole - Gymnastiksalen,
    • Ølholm - Hallen,
    • Lindved - Hallen, 
    • Uldum - Hallen, 
    • Rask Mølle - Hallen
    • Hedensted - Byhallen
    • Daugård skole - Aula,
    • Løsning Skole - Boldhallen,
    • Korning Skole - Gymnastiksalen, 
    • Ølsted - Hallen, 
    • Øster Snede - Hallen, 
    • Stouby - Multihallen, 
    • Juelsminde Hallerne, 
    • Hornsyld Idrætscenter,
    • Stenderup Multihal,
    • Rårup - Hallen,
    • Glud - Hallen,
    • Barrit- Kultur- og Idrætscenter.

    Kommunalbestyrelsen besluttede den 28.02.2024, at antallet af afstemningssteder i Hedensted Kommune skulle ændres til 19 afstemningssteder.
    Det første valg, der blev afholdt med 19 afstemningssteder, var Europa-Parlamentsvalget den 9. juni 2024, som efterfølgende blev evalueret ved de politiske partier. 

    Sagsfremstilling

    Til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni 2024 blev de 19 afstemningssteder og flere nye fysiske lokationer benyttet.

    I henhold til Kommunalbestyrelsens beslutning den 28. februar 2024 er der efterfølgende blevet evalueret på følgende:

    • Har reduktionen af afstemningssteder betydet, at partierne kan finde det tilstrækkelige antal valgstyrere og valgtilforordnede?
    • Har reduktionen i sig selv haft betydning for stemmeprocenter i områder, hvor der er sket ændringer?

    Ved rundspørge hos partierne har tilbagemeldingen været, at det har være lettere at finde det tilstrækkelige antal valgstyrere og valgtilforordnede.

    Ved evaluering af stemmeprocenter ved valget er der taget udgangspunkt i de faktiske tal fra KMD.valg.dk, hvor det fremgår, at i hele landet faldt stemmeprocenter ved EP-valget fra 66,1% i 2019 til 58,3% i 2024, dvs. 7,8-point. I Hedensted Kommune faldt stemmeprocenten også fra 66,6% i 2019 til 57,6% i 2024, dvs. 9,0 point.
    I bilaget kan ses Hedensted Kommunes 19 valgsteder og stemmeprocenter for hver af disse. Her kan også ses, hvad de politiske partier har meldt tilbage ved evalueringen.
    De mindste fald i stemmeprocenter er Hornsyld og Juelsminde-As, som begge har mindre fald i procentpoint end landsgennemsnittet. De største fald i procentpoint er for valgstederne Ølholm, Korning og Aale-Hjortsvang. Stemmeprocenter er faldet både i valgdistrikter, hvor afstemningssteder er sammenlagte, men også hvor der ikke er sket ændringer. Hertil kommer, at stemmeprocenten i to ud af fem nedlagte valgsteder i 2019 havde en lavere stemmeprocent end de andre valgsteder, som de i 2024 var lagt sammen med. Evalueringen indikerer således, at reduktionen i sig selv ikke har haft betydning for stemmeprocenter i de områder, der er sket ændringer. 

    Af øvrige perspektiver viser evalueringen af valget, at der bør laves mindre tilretninger af de nye valgdistrikter. Det drejer sig f.eks. om, hvor det kan optimere vælgernes tilhørsforhold til afstemningsstedet. Det gælder bl.a. i Hammer, hvor borgerne skal flyttes til afstemningsstedet i Tørring i stedet for Aale, da afstanden til Tørring er kortere og tilknytningen større. 

    Forvaltningen indstiller;, den 17. marts 2025, punkt 45:

    at Kommunalbestyrelsen tager endelig stilling til, om de nuværende 19 afstemningssteder i Hedensted Kommune skal fastholdes.

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 45:

    Økonomiudvalget oversender sagen til kommunalbestyrelsens drøftelse og beslutning.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Kommunikation

    Der skal være en kommunikation til vælgerne omkring afstemningsstederne, så borgerne ikke er i tvivl om, hvor de skal stemme til valgene. 
    Forvaltningen sikrer information om muligheden for gratis kørsel såvel som øget information om brevstemmeafgivning, herunder muligheden for at stemme i eget hjem for nogle borgere. 

    Beslutning

    Godkendt.

    Det besluttes, at vi fremadrettet ruller tilbage til de 24 afstemningssteder, som vi havde ved sidste kommunalvalg.

    Økonomiudvalget undersøger, hvordan det konkret kan lade sig gøre lokalt samt de økonomiske konsekvenser, og sender den til endelig godkendelse i Kommunalbestyrelsen.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 07.00.00-K08-1-24

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen skal godkende taksten for et nyt styrket affaldstilsyn hos erhvervsvirksomheder i 2025.

    Økonomi

    Prisen er beregnet til 805 kr. pr. time fra 1. januar 2025. Forud for prisfastsættelsen til budget 2026 vil der blive evalueret på faktisk tidsforbrug med mere, hvilket kan medføre ændringer i den beregnede takst.

    Taksten bliver desuden hvert år automatisk fremskrevet med nettoprisindekset.

    Økonomi har ikke yderligere bemærkninger vedrørende de økonomiske aspekter.

    Historik

    Der er ikke tidligere opkrævet særskilt gebyr for affaldstilsyn hos erhvervsvirksomheder.

    Sagen blev fremlagt for Udvalget for Teknik & Miljø første gang på udvalgsmødet den 15. januar 2025. Idet sagen ikke var sat op til efterfølgende at skulle behandles i Økonomi Udvalget og herefter Kommunalbestyrelsen, har forvaltningen besluttet at lade sagen gå om, så sagen behandles i et korrekt forløb.

    Udvalget for Teknik & Miljøs beslutning på mødet den 15. januar 2025 var: 

    Et flertal i udvalget stemmer nej til indførelse af gebyret.

    Steen Christensen og Claus Thaisen anbefaler forvaltningens indstilling godkendt under protest. Et samlet udvalget ønsker at fremsende et svar til Miljøstyrelsen omhandlende det bureaukratiske i tilsynet.

    Udvalget for Teknik & Miljø besluttede på udvalgsmødet den 5. februar 2025 at:

    Der skal laves en informationskampagne målrettet virksomhederne i kommunen, som sendes ud via digital post.
    Der skal kigges på timepris-beregningen igen, herunder også de eventuelle konsekvenser ved at afregne affaldstilsynet med samme timepris som miljøtilsynet. 
    Der skal laves et revideret forslag til brev til Miljøstyrelsen.

    Sagsfremstilling

    Per 1. januar 2025 indføres et nyt styrket affaldstilsyn med virksomhederne i form af et administrativt og et fysisk affaldstilsyn.

    Miljøstyrelsen vil stå for det administrative affaldstilsyn med virksomhederne, mens det fysiske affaldstilsyn kan blive ført af enten kommunen eller Miljøstyrelsen. Som noget nyt vil kontorer, detailbutikker, hoteller og restaurationer også kunne få et affaldstilsyn. På de virksomheder/landbrug, hvor der i forvejen køres miljøtilsyn, vil det styrkede affaldstilsyn skulle udføres i fast frekvens sammen med basistilsynene.

    Det styrkede tilsyn skal gebyrfinansieres 100 procent i henhold til det EU-retlige forureneren betaler-princip. Gebyr for de administrative tilsyn opkræves af Miljøstyrelsen, mens gebyret for de fysiske affaldstilsyn skal opkræves af kommunen. Taksten for gebyret skal fastsættes således, at der tilstræbes fuld dækning for de omkostninger, der er forbundet med det styrkede affaldstilsyn. Det kan være et fast gebyr eller et gebyr beregnet som en timepris.

    Forvaltningen foreslår, at Miljøgruppen foretager affaldstilsyn hos de virksomheder, der allerede modtager et regelmæssigt miljøtilsyn, mens Affaldsteamet foretager affaldstilsyn hos de virksomheder, som ikke tidligere har fået tilsyn. I alt forventes det, at Miljøgruppen skal gennemføre 209 styrkede affaldstilsyn, mens Affaldsteamet skal gennemføre 45 affaldstilsyn. Der tilføres ikke ekstra ressourcer til områderne som følge af tilsynet, dog vil det nye tilsyn tage tid fra andre opgaver, som dermed nedprioriteres.

    Det indstilles, at der opkræves en timepris for medgået tid, som også dækker overhead og omkostninger i forbindelse med tilsynet. Økonomi har beregnet en timepris på 805 kr. i 2025.

    Økonomi har efterfølgende og efter udvalgsmødet den 5. februar genberegnet gebyret (se bilag) med de nyeste data for antal tilsyn, som forventes gennemført i 2025. Beregningen viser fortsat, at en timepris, der skal dække både faste og variable omkostninger og følge hvile-i-sig-selv princippet, vil ligge på 805 kr. 

    Dersom affaldstilsynene i 2025 gennemføres med samme timepris som miljøtilsynene, hvor timeprisen er 487,25 kr., så vil der anslået blive opkrævet 283.000 kr. mindre end ved en hvile-i-sig-selv timepris på 805 kr. Dette beløb vil skulle dækkes ud af driftsmidlerne i Klima, Miljø & Byg, dersom der ikke tilføres ekstra midler fra anden side. Dermed vil det kunne medføre et underskud i området for året. 

    Miljøgebyret er fastlagt ved lov i Brugerbetalingsbekendtgørelsen og opdateres årligt på Miljøstyrelsens hjemmeside. Det er 57% gebyrfinansieret og indeholder ikke overhead. Dersom miljøgebyret skulle beregnes på samme vilkår som affaldsgebyret og i henhold til hvile-i-sig-selv princippet ville det ligge på samme niveau som gebyret for affaldstilsynet. 

    Sagsfremstillingen er opdateret med de nyeste tal for forventet antal tilsyn i 2025 (der forventes i alt 254 tilsyn). 

    Forvaltningen indstiller;, den 5. marts 2025, punkt 41:

    Forvaltningen indstiller, at gebyret for styrket affaldstilsyn:

    • opkræves som en fast timepris for medgået tid
    • i 2025 fastsættes til en timepris på 805 kr.

    Beslutning fra Udvalget for Teknik & Miljø 2022-2025, den 5. marts 2025, punkt 41:

    Udvalget for Teknik & Miljø anbefaler Kommunalbestyrelsen at godkende forvaltningens indstilling, samt at vedlagte brev tilrettes og sendes til Miljøstyrelsen.

    Ove Kjærskov Nielsen stemte imod

    Fraværende:
    Steen Christensen

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 41:

    Indstilles godkendt.

    Økonomiudvalget tilkendegiver stor opbakning til brevet til Miljøstyrelsen.

    Hans Kristian Skibby tager forbehold, men tilslutter sig brevet.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Kommunikation

    Gebyret offentliggøres på kommunens hjemmeside.

    Der sikres kommunikation til erhvervsvirksomhederne via digital post samt kommunens sædvanlige kommunikationskanaler.

    Lovgrundlag

    Miljøbeskyttelsesloven, LBK nr. 1093 af 11/10/2024

    Affaldstilsynsbekendtgørelse, ”Bekendtgørelse om affaldstilsyn”, af 22. november 2024,

    Regeringsdokumentet ’Strategi for Cirkulær Økonomi’ fra 2018

    Klimaplanerne for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi fra hhv. 2020 og 2022

    Brugerbetalingsbekendtgørelsen, BEK nr 1519 af 29/06/2021 

    Beslutning

    Sagen kom til afstemning:

    For stemte 24.
    A (Dorrit Haulrich, Finn Kejfe Abrahamsen, Hanne Grangaard, Helle Obenhausen Mortensen, Henrik Alleslev, Kasper Glyngø, Liselotte Hillestrøm), C (1), F (1), K (1), M (1), V (11), Æ (2)

    Imod stemte 1 (O)

    Undlod at stemme 2 A (Steen Christensen, Jacob Ejs).

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 01.30.00-P20-14-24

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen skal beslutte, om Hedensted Kommune kan tiltræde Forretningsorden for Lokal Trepart Randers Fjord.

    Økonomi

    Ingen bemærkninger

    Historik

    Kommunalbestyrelsen udpegede den 29. januar 2025 repræsentanter for treparterne og godkendte samtidig indstillingen om at være passivt medlem af Ringkøbing Fjord. 

    Kommunalbestyrelsen godkendte d. 26 marts at tiltræde kommissorierne for Den Lokale Trepart for Horsens Fjord og Ringkøbing Fjord. Kommunalbestyrelsen besluttede også, at forvaltningen arbejder for en helhedsorienteret plan i udarbejdelsen af de lokale omlægningsplaner. 

    Sagsfremstilling

    Forretningsorden for Lokal Trepart Randers Fjord

    Der er udarbejdet en forretningsorden for den lokale trepart Randers Fjord. Det er besluttet at dette vil være det gældende styringsredskab og at man derved ikke udarbejder et  kommissorium for Den Lokale Trepart for Randers Fjord, men holder sig til forretningsordenen.

    Forretningsorden for Lokal Trepart Randers Fjord er vedlagt sagen under Bilag 1. 

    Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til, om Hedensted Kommune kan tiltræde forretningsorden som indstillet, jf. Bilag 1

    Forvaltningen indstiller;

    At Kommunalbestyrelsen godkender, at Hedensted Kommune tiltræder Forretningsorden for Lokal Trepart Randers Fjord.

    Beslutning fra Udvalget for Vækst & Klima 2022-2025, den 3. marts 2025, punkt 34:

    Udvalget for Vækst & Klima anbefaler Kommunalbestyrelsen at godkende sagen som indstillet.

    Fraværende:

    Mads-Peder Winther Søby

    Beslutning fra Udvalget for Teknik & Miljø 2022-2025, den 5. marts 2025, punkt 39:

    Udvalget for Teknik & Miljø anbefaler Kommunalbestyrelsen at godkende forvaltningens indstilling

    Fraværende:

    Steen Christensen

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 42:

    Indstilles godkendt.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Lovgrundlag

    Aftale om et Grønt Danmark. Aftale mellem regeringen, Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Fødevareforbundet NNF, Dansk Metal, Dansk Industri og Kommunernes Landsforening den 24. juni 2024 
    Aftale om Implementering af et Grønt Danmark. Aftale mellem regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre den 18. november 2024.
    Kvælstofindsatsbehovet fastlægges i statens reviderede vandområdeplaner 2021-2027, som blev sendt i høring den 20. december 2024.

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 01.30.00-P20-14-24

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen orienteres om den økonomiske fordeling og startpakken til Grøn Trepart. 

    Økonomi

    I forbindelse med midtvejsregulering af bloktilskuddet for 2025 kan der søges en tillægsbevilling på 680.000 kr i sagen om budgetopfølgning i september 2025.

    Der tages stilling til beløbene for 2026 - 2032 i forbindelse med budgetarbejdet for 2026.

    Økonomi har ikke yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.

    Sagsfremstilling

    Den 13. december 2024 indgik KL og Ministeriet for Grøn Trepart en rammeaftale om kommunernes opgaver i omlægningsindsatsen. Rammeaftalen indeholder blandt andet et afsnit om økonomi og principper for fordeling af midler.

    Den samlede økonomiske ramme på 461,8 mio. kr i perioden 2025-2032 fordeles i fire puljer. Heraf fordeles den største pulje på i alt 314,8 mio. kr via bloktilskuddet, efter en særskilt fastlagt fordelingsnøgle, baseret på kommunernes kvælstofindsatsbehov og potentialet for udtagning af lavbundsjorder i en 60/40%-fordeling.

    Da økonomien blandt andet er baseret på kvælstofindsatsbehovet, har fordelingsnøglen afventet høringen af vandområdeplanerne, som blev udsendt den 20. december 2024. Hedensted Kommune har nu modtaget en økonomiberegning baseret på fordelingsnøglen fra Ministeriet for Grøn Trepart. En oversigt over fordelingen af midler pr. kommune med afsæt i fordelingsnøglen er vedhæftet som Bilag 1.

    Midlerne afsættes forventeligt til kommunerne med bloktilskudsaktstykket for 2026, herunder midtvejsregulering af bloktilskuddet for 2025.

    Samlet afsatte midler for Hedensted Kommune fordeles således:

    • 2025: 680.000 kr.

    • 2026: 610.000 kr.

    • 2027: 380.000 kr.

    • 2028: 380.000 kr.

    • 2029: 280.000 kr.

    • 2030: 280.000 kr.

    • 2031: 50.000 kr.

    • 2032: 10.000 kr.

    Samlet for perioden 2025-2032: 2.670.000 kr.

    Startpakke

    Den 29. januar blev der udsendt en startpakke til de lokale treparter og kommunerne med vejledning i, hvordan de kan komme i gang med opgaven. Startpakken indeholder en milepælsplan for 2025, introduktionsmateriale til MARS og en guide til, hvor der kan hentes hjælp.

    Startpakken indeholdt dog ikke de specifikke reduktionskrav, som Hedensted Kommune lokalt skal levere på. Dette forventes udsendt omkring slutningen af marts. Relevant indhold fra startpakken er tilføjet som bilag under Bilag 2-5. 

    Forvaltningen indstiller;, den 3. marts 2025, punkt 35:

    at Kommunalbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. 

    Beslutning fra Udvalget for Vækst & Klima 2022-2025, den 3. marts 2025, punkt 35:

    Udvalget for Vækst & Klima anbefaler Kommunalbestyrelsen at tage orienteringen til efterretning.

    Fraværende:
    Mads-Peder Winther Søby

    Beslutning fra Udvalget for Teknik & Miljø 2022-2025, den 5. marts 2025, punkt 38:

    Udvalget for Teknik & Miljø anbefaler Kommunalbestyrelsen af tage orienteringen om den økonomiske fordeling og startpakken til Grøn Trepart til efterretning.

    Fraværende:

    Steen Christensen

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 43:

    Orientering taget til efterretning.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 00.00.00-P35-30-24

    Beslutningstema

    Orienteringspunkter til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

    Sagsfremstilling

    1. Ny ordning for selvbudgettering fra 2026 ( Bilag 1-3).
    2. Likviditeten i februar måned 2025, er på 223,6 mio. kr., hvilket er en stigning på 3,4 mio. kr. i forhold til januar måned 2025 (Bilag 4).

    Indstilling

    at orienteringspunkterne tages til efterretning.

    Beslutning

    Til efterretning

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 00.00.00-A26-10-24

    Beslutningstema

    Stillingtagen til kørselsgodtgørelse til konferencer og møder mv.

    Sagsfremstilling

    Kommunalbestyrelsen har vedtaget at såfremt der gives kørselsgodtgørelse samt godtgørelse af dokumenterede, nødvendige udgifter forbundet med et fysisk handicap til konferencer, kurser og møder mv. inden for et udvalgs arbejdsområde, skal udvalgets deltagelse have været optaget og godkendt som et punkt på udvalgets dagsorden (afsnit 2.7 i Kommunalbestyrelsens retningslinjer for vederlag og godtgørelser). Der gives kørselsgodtgørelse samt godtgørelse af dokumenterede, nødvendige udgifter forbundet med et fysisk handicap jævnfør kommunalbestyrelsens retningslinjer afsnit 2.7 til følgende arrangementer;

    • Den 29.-30. marts 2025 afholder Kunstnernetværket i Hedensted Kommune deres 10 års jubilæumsudstilling i Stouby Multihus. Lørdag den 29. marts 2025 kl. 10.00-11.00 er der fernisering.

    Forvaltningen indstiller;

    at der gives kørselsgodtgørelse samt godtgørelse af dokumenterede, nødvendige udgifter forbundet med et fysisk handicap jævnfør kommunalbestyrelsens retningslinjer afsnit 2.7 til de under sagsfremstillingen nævnte arrangementer

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 54:

    Indstilles godkendt.

    Fraværende:

    Rune Mikkelsen

    Lovgrundlag

    Kommunalbestyrelsens retningslinjer for vederlag og godtgørelser

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 00.30.04-S00-1-25

    Beslutningstema

    Økonomiudvalget skal tage stilling til og Kommunalbestyrelsen orienteres om tids- og procesplan for udarbejdelse af Budgetforslag 2026-2029.

    Sagsfremstilling

    Økonomiudvalget skal hvert år beslutte den overordnede tids- og procesplan for den politiske involvering i den kommende budgetlægning. Udgangspunktet for budgetlægningen er at skabe et ansvarligt budget i balance, med afsæt i den vedtagne økonomiske politik.

    I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2025 blev forligspartierne enige om en toårig aftale. Den toårige aftale har til hensigt at give stabilitet og ro til arbejdet med de vedtagne initiativer. Tidsplanen tager højde for hovedprincipperne i aftalen:

    • Serviceniveau og anlægsniveau er låst politisk, og der ændres ikke på den aftalte investeringsoversigt.
    • Ved budgetlægning for 2026 udarbejdes alene et korrigeret teknisk-administrativt budgetoplæg, hvor økonomiaftalen indarbejdes og suppleres af lov- og cirkulæreprogram, demografiske tilpasninger, opdaterede konjunkturskøn for overførselsudgifter, opdaterede indtægtsskøn samt pris- og lønfremskrivning.
    • På indtægtssiden fastholdes et årligt overskud på 5 mio. kr. i tråd med den økonomiske politik vedtaget af kommunalbestyrelsen.
    • Budgetudfordringer på over 1 pct. kan på fagudvalgets foranledning rejses i budgetlægningen for det kommende år som et politisk tema, der skal afklares og eventuelt prioriteres budgetmæssigt af kommunalbestyrelsen.
    • I forbindelse med det teknisk-administrative budgetoplæg for 2026 skal det i videst mulige omfang forsøges at tilføre 1 mio. kr. til voksenhandicapområdet, 1 mio. kr. til ældreområdet samt 5 mio. kr. til skoleområdet.

    Vedlagt er tids- og procesplan med de mødedatoer, hvor arbejdet med budgettet skal foregå. Intentionen med tids- og procesplanen er at forventningsafstemme og vise de overordnede etaper, som budgetprocessen kan inddeles i.

    Der er i planlægningen taget højde for tilbagemeldingerne i evalueringen af sidste års budgetproces.

    Før sommerferien arbejdes der med forudsætningerne for det teknisk-administrative budget. Det tekniske budget bygger videre på det eksisterende budget for 2025, som sammen med økonomiaftalen mellem regeringen og KL giver rammerne for den videre budgetlægning. Når rammerne er endeligt kendt efter sommerferien, igangsættes de politiske forhandlinger.

    Kredsen af høringsberettigede parter udgøres af Fritidsudvalget, MED-udvalg, skole- og dagtilbudsbestyrelser, selvejende institutioner, faglige organisationer, lokalråd, Seniorrådet samt Handicaprådet.

    Der tages endelig politisk stilling til budgetseminarets afholdelse, når det teknisk-administrative budgetoplæg er præsenteret for kommunalbestyrelsen, forventet ultimo august.

    Regeringen og KL har i februar 2025 indgået en ny aftale om ændringer af den såkaldte selvbudgetteringsordning, som påvirker budgetlægningen for 2026 og frem. Regeringen og KL er på den baggrund enige om at ændre reglerne for selvbudgetteringsordningen, så selvbudgettering fremover har fokus på kommunens egen udvikling, jf. uddybning i bilagte. Kommunerne vil fortsat have mulighed for at selvbudgettere med eget udskrivningsgrundlag og folketal, mens effekterne i efterreguleringen generelt reduceres. Parterne er ligeledes enige om at etablere et sikkerhedsnet, så budgetsikkerheden for kommuner, der vælger statsgaranti, også understøttes under særlige omstændigheder. Konkret indebærer sikkerhedsnettet, at der fastsættes en øvre ramme på 1,5 mia. kr. for de samlede gevinster i selvbudgetteringsordningen, og dermed den samlede maksimale modregning i bloktilskuddet for alle kommuner. Ændringerne sigter på, at ordningen primært skal være relevant for en mindre gruppe vækstkommuner, så budgetterne kan tilpasses til lokale forhold, samtidig med at ordningen fremadrettet giver øget stabilitet og budgetsikkerhed for kommuner, der vælger det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Parterne vil løbende følge erfaringerne med de ændrede regler.

    Forvaltningen indstiller;, den 17. marts 2025, punkt 49:

    At økonomiudvalget godkender tids- og procesplan for udarbejdelse af Budgetforslag 2026-2029, som oversendes til kommunalbestyrelsen til efterretning.

    At økonomiudvalget godkender de høringsberettigede parter i budgetforslagets høringsperiode.

    At økonomiudvalget tager den nye ordning for selvbudgettering fra budget 2026 og frem til efterretning.

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 49:

    Forvaltningens indstillingspunkter blev godkendt. Sagen oversendes til kommunalbestyrelsen til efterretning.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Lovgrundlag

    Lov om kommunernes styring §§ 37 og 38 bl.a. om Økonomiudvalgets ansvar for udarbejdelse af budgetforslag for det følgende år samt 3 budgetoverslagsår inden den 15. september.

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 13.02.00-Ø60-1-25

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til en ansøgning om kommunal lånegaranti på 2,32 mio. kr. til Rårup Vandværk til renovering af vandværket.

    Økonomi

    Der er ingen økonomiske konsekvenser for Hedensted Kommune såfremt, Rårup Vandværk overholder betalingsbetingelserne på lånet.

    Selve lånebeløbet vil ikke påvirke kommunens låneramme.

    Der opkræves i henhold til gældende regler en årlig garantiprovision på minimum 0,4% af den garanterede restgæld.

    Ved en samlet gældsforpligtelse med kommunal lånegaranti på minimum 7 mio. kr., vil Hedensted Kommunes revision hvert 3. år foretage en individuel kreditvurdering til beregning af garantiprovisionssatsen.

    De sidste år har der været en stor stigning i efterspørgslen af kommunale lånegarantier, hvilket betyder at der samlet for 2021-2025, er givet kommunale lånegarantier for 926,3 mio. kr.

    I alt har Hedensted Kommune givet kommunal lånegaranti for 1,9 mia. kr.

    Økonomi har ingen yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.

    Sagsfremstilling

    Ved inspektion af ledningsnettet i Smedegade og Bygade i Rårup er der konstateret flere utætheder, blandt andet derfor står Rårup Vandværk overfor en række nødvendige investeringer for at sikre en stabil og fremtidssikret forsyning af rent drikkevand til borgerne i Rårup og omegn.

    Rårup Vandværk har den 16. februar 2025 fremsendt en ansøgning om kommunal lånegaranti på 2,32 mio. kr. til renovering af vandværket.

    Coliform forurening:

    • Kildesporing 30.000 kr.
    • Etablering af midlertidig UV-anlæg 100.000 kr.
    • Køb og montering af permanent UV-anlæg 130.000 kr.

    Ombygning af vandværk:

    • Gulvkonstruktion 60.000 kr.
    • Renovering af el 60.000 kr.
    • SRO, justering iht. ny manifold 40.000 kr.

    Renovering af Smedegade og Bygade:

    • Hovedledning 1.200.000 kr.
    • Stikledninger 400.000 kr.
    • Ventiler 150.000 kr.
    • Målerbrønde 50.000 kr.

    Kildeplads udskiftning af pumpe og frekvensstyring:

    • Udskiftning af pumpe 40.000 kr.
    • Frekvensstyring til ny pumpe 60.000 kr.

    I alt: 2.320.000 kr.

    Lånet optages som en byggekredit, der ved anlægsregnskabets afslutning konverteres til et annuitets-, serie- eller indekslån med en løbetid på maksimalt 40 år. jfr. lånebekendtgørelsen §12, stk. 4.

    Ved omlægning af byggekredit til lån, må det kommunegaranterede lån udgøre 2,23 mio. kr. dog maksimalt de faktiske anlægsudgifter, da kommunen kun må meddele garanti for de faktisk afholdte anlægsudgifter.

    Dette er sædvanlig praksis i Hedensted Kommune.

    Forvaltningen indstiller;, den 17. marts 2025, punkt 48:

    at der tages stilling til ansøgningen om en kommunal lånegaranti på 2.230.000 kr.

    at der i henhold til gældende regler opkræves en årlig garantiprovision på minimum 0,4% af den garanterede restgæld.

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 48:

    Indstilles godkendt.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Kommunikation

    Kommunalbestyrelsens beslutning meddeles Rårup Vandværk.

    Lovgrundlag

    Bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse af garanti m.v.

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 13.03.00-Ø60-2-25

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til en ansøgning om kommunal lånegaranti på 30 mio. kr. til Hedensted Fjernvarme til renovering af fjernvarmeledningsnettet i forbindelse med de seneste års projekter.

    Økonomi

    Der er ingen økonomiske konsekvenser for Hedensted Kommune, såfremt Hedensted Fjernvarme overholder betalingsbetingelserne på lånet.

    Der opkræves i henhold til gældende regler en årlig garantiprovision på minimum 0,4% af den garanterede restgæld.

    De sidste år har der været en stor stigning i efterspørgslen af kommunale lånegarantier, hvilket betyder at der samlet for 2021-2024 er givet kommunale lånegarantier for 926,3 mio. kr.

    I alt har Hedensted Kommune givet kommunal lånegaranti for 1,9 mia. kr.

    Økonomi har ingen yderligere bemærkninger til de økonomiske aspekter.

    Sagsfremstilling

    Hedensted Fjernvarme har den 20. februar 2025, fremsendt en ansøgning om kommunal lånegaranti på samlet 30 mio. kr. fordelt med 6 mio. kr. årligt, de næste 5 år.

    Hedensted Fjernvarme oplever et øget antal brud på de ældste dele af ledningsnettet, hvilket tydeliggøre behovet for en renovering.

    • Anlægs og smedearbejde 17 mio. kr.
    • Køb af fjernvarmerør 7,5 mio. kr.
    • Rådgiverydelser 1,5 mio. kr.
    • Interne timer 3,0 mio. kr.
    • Diverse 1,0 mio. kr.

    I alt: 30 mio. kr.

    Renoveringen i perioden fortages i dialog med Hedensted Kommunes varmeplanlægningsteam, sådan at renoveringen år for år, godkendes efter varmeforsyningsloven, før den kan blive en del af byggekreditten.

    Lånet optages som en byggekredit, der ved anlægsregnskabets afslutning konverteres til et annuitets-, serie- eller indekslån med en samlet løbetid på maksimalt 30 år. jfr. lånebekendtgørelsen §10.

    Hedensted Fjernvarme har ansøgt om en løbetid på op til 45 år, da de forventer, at KommuneKredit i løbet af 2025 vil tilbyde lån med 45 års løbetid. Men da dette endnu ikke er vedtaget, og de nuværende regler i lånebekendtgørelsen siger maksimalt 30 år, kan kommunen på nuværende tidspunkt ikke godkende en længere løbetid end 30 år.

    Det kommunegaranterede lån må samlet udgøre 30 mio. kr., dog maksimalt de faktiske anlægsudgifter, da kommunen kun må meddele garanti for de faktisk afholdte anlægsudgifter.

    Dette er sædvanlig praksis i Hedensted Kommune.

    Forvaltningen indstiller;, den 17. marts 2025, punkt 47:

    at der tages stilling til ansøgningen om kommunal lånegaranti på 30 mio. kr.

    at der i henhold til gældende regler opkræves en årlig garantiprovision på minimum 0,4% af den garanterede restgæld.

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 47:

    Indstilles godkendt.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Kommunikation

    Kommunalbestyrelsens beslutning meddeles Hedensted Fjernvarme

    Lovgrundlag

    Bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse af garanti m.v.

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 00.00.00-A30-1-25

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsen skal udpege en ny repræsentant til Ungdomsskolens bestyrelse i stedet for Lasse Kilde Andersen for resten af funktionsperioden.

    Økonomi

    Ingen bemærkninger.

    Historik

    På Kommunalbestyrelsens konstituerende møde blev følgende 3 personer valgt som kommunalbestyrelsens repræsentanter i Ungdomsskolens bestyrelse: Lasse Kilde Andersen, Claus Bjørn Madsen og Troels Nysted. Da disse 3 personer var blevet udpeget blev man opmærksom på vedtægternes § 2 som sagde, at Udvalget for Læring skulle være repræsenteret i Ungdomsskolens bestyrelse. Derfor blev der efterfølgende udpeget et medlem af udvalget for Læring til at sidde i bestyrelsen uden stemmeret.  Udvalget for Læring udpegede i januar 2024 Liselotte Hillestrøm til at sidde som udvalgets repræsentant uden stemmeret i bestyrelsen.

    Sagsfremstilling

    Lasse Kilde Andersen ønsker at træde ud af ungdomsskolens bestyrelse. Lasse Kilde Andersen (A) er udpeget af mindretalsgruppen og er i dag formand for ungdomskolens bestyrelse. Bestyrelsen skal derfor udpege en ny formand på et førstkommende møde.

    Claus Bjørn Madsen udtrådte af bestyrelsen i efteråret 2024. Dengang valgte man ikke at udpege en ny repræsentant, da man stadig havde 3 repræsentanter udpeget af kommunalbestyrelsen siddende i bestyrelsen, ved at Liselotte Hillestrøm indgik i bestyrelsen på lige fod med de andre repræsentanter.

    Det foreslås derfor, at kommunalbestyrelsen udpeger en ny repræsentant til ungdomskolens bestyrelse i stedet for Lasse Kilde Andersen (A) for resten af funktionsperioden 2025 således der fortsat er 3 repræsentanter i bestyrelsen udpeget af kommunalbestyrelsen.

    Der resterer 4 møder i bestyrelsen hvoraf det næste møde er fastsat til 7.maj kl.18.00.

    Socialdemokratiet indstiller;, den 17. marts 2025, punkt 51:

    at Tina Uldum Bruun (A) udpeges som ny repræsentant i ungdomsskolens bestyrelse i stedet for Lasse Kilde Andersen.

    Beslutning fra Økonomiudvalget 2022-2025, den 17. marts 2025, punkt 51:

    Indstilles godkendt.

    Fraværende:
    Rune Mikkelsen

    Kommunikation

    Beslutning meddeles ungdomsskolen og hjemmesiden tilrettes.

    Lovgrundlag

    Vedtægterne for ungdomsskolens § 1 & 2

    § 1. Ungdomsskolebestyrelsen består af:

    • 3 repræsentanter for kommunalbestyrelsen,
    • 2 repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, henholdsvis arbejdstager- og arbejdsgiversiden
    • 2 medarbejderrepræsentanter. En repræsentant for de fastansatte og en for de timelønnede
    • 2 elevrepræsentanter
      Stk. 2. Elevrepræsentanterne har stemmeret, men må ikke deltage i afstemning om eller overvære den del af
      forhandlingerne, der angår sager vedrørende enkeltpersoner

    § 2. Repræsentanterne for kommunalbestyrelsen og deres stedfortrædere vælges af denne inden for dens medlemskreds.
    Udvalget for Læring skal være repræsenteret. Repræsentanter for organisationerne og deres stedfortrædere vælges af
    kommunalbestyrelsen efter forslag fra de stedlige organisationer.

    Beslutning

    Godkendt.

    Claus Thaisen (A) var fraværende. Som stedfortræder deltog Helle Obenhausen Mortensen (A)

    Sagsnr.: 00.00.00-P35-33-24

    Sagsnr.: 00.00.00-P35-34-24

    Beslutningstema

    Kommunalbestyrelsens medlemmer skriver under digitalt her.

    Indstilling

    Kommunalbestyrelsens medlemmer skriver under digitalt her.

    Beslutning

    Kommunalbestyrelsens medlemmer skriver under digitalt her.