Fleksjob
Her finder du en guide om fleksjob, relevante blanketter og information om fleksløntilskud.
Ved fleksjob får du løn fra arbejdsgiver. Lønnen fra arbejdsgiver suppleres med et fleksløntilskud, som udbetales af kommunen.
Når du er ansat i fleksjob efter den 1. januar 2013 ("Ny ordning"), får du løn fra arbejdsgiver for den arbejdsindsats, du reelt yder. Lønnen fra arbejdsgiver suppleres med et fleksløntilskud, som udbetales af kommunen.
Selvbetjening: Giv besked om hovedkort/bikort og indsend lønseddel
Oplysninger om hovedkort eller bikort
Når du starter i fleksjob skal du give kommunen besked om, hvorvidt vi skal bruge dit hovedkort eller bikort til udbetaling af dit fleksløntilskud.
Du skal bruge:
- Dit MitID
Indsend din lønseddel eller andre dokumenter
Når du er ansat i fleksjob skal du ind imellem indsende en kopi din lønseddel eller andre dokumenter til kommunen. Hedensted Kommune ønsker, at du gør det digitalt. Alternativt kan du møde fysisk op i jobcentret med en kopi af din lønseddel.
Du skal bruge:
- Dit MitID
- Din lønseddel
- Evt. andre relevante dokumenter
Læs mere om fleksjob
Fleksjob er et tilbud til personer, der pga. en varig og væsentligt nedsat arbejdsevne ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår.
En fleksjobber arbejder sjældent på fuld tid, men f.eks. fra 6 timer om ugen og opefter.
Fleksjob kan oprettes indenfor de fleste arbejdsområder, funktioner og stillingstyper i private og offentlige virksomheder.
Et fleksjob er en ansættelse, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af helbredsmæssige forhold. Det betyder, at opgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare.
Disse betingelser skal være opfyldt, for at kommunen kan bevilge dig et fleksjob:
- Du skal være under folkepensionsalderen
- Kommunen skal vurdere, at din arbejdsevne er væsentligt og varigt nedsat
- Alle muligheder for at opnå en almindelig ansættelse, fx gennem omplacering, skal være undersøgt.
Der findes fleksjob inden for alle brancher. I et fleksjob kan du både arbejde med det fag, du er uddannet til eller har erfaring med fra tidligere. Eller du kan skifte fag og bruge dine erfaringer på nye måder.
Hvis du er fleksjobber og er blevet ledig, skal du på første ledighedsdag søge ledighedsydelse.
Alle ledige og nyvisiterede fleksjobbere i Hedensted Kommune bliver automatisk tilmeldt forløbet Fleksguiden.
Fleksguiden har det formål at give dig kvalificeret sparring på dine mål, og sikre, at du har et fyldestgørende CV og et velbeskrevet fleksjobbevis, der tilsammen gør din vej til job lettere.
Ligeledes arbejder vi sammen omkring udformningen af din skriftlige ansøgning, såvel den opfordrede som den uopfordrede.
Vi arbejder med samtaletræning, synliggørelse af dine kompetencer, hvordan du kan gøre brug af dit netværk, internetportaler m.v. i din aktive jobsøgning, og hvordan du når i mål med jobsøgningen.
Din arbejdsgiver ansøger i Vitas på www.virk.dk om, at du kan blive ansat i fleksjob. Dette kan gøres op til en måned inden ansættelsestidspunktet.
Vel mødt til forløbet Fleksguiden!
Links og blanketter for visiterede fleksjobbere
- Ansøgning om 6 ugers jobrettet uddannelse for fleksjobvisiterede
- Ansøgning om hjælpemidler
- Befordringsgodtgørelse
Hvis du kender din timeløn og antal løntimer pr. uge, kan du her få en vejledende beregning af din indtægt i et fleksjob.
Kontakt
Sanne Andersen
Beskæftigelsesrådgiver
Telefon: 79 75 54 75 / 20 34 91 04
Kari Hybel
Beskæftigelsesrådgiver
Telefon: 79 75 54 59 / 20 23 68 60