Mestringsenheden
Mestringsenheden støtter og rådgiver dig, der har fysiske eller psykiske handicap eller særlige sociale problemer.
Hvad er Mestringsenheden?
Mestringsenheden består af socialfaglige medarbejdere, der tilbyder socialpædagogisk støtte til borgere i Hedensted Kommune, som på baggrund af en konkret vurdering, via deres rådgiver er bevilget støtte jf. servicelovens § 82 a og b eller § 85.
Derudover er Mestringsenheden udbyder af Åben Vejledning, som ikke kræver en bevilling men i stedet en henvisning fra en sagsbehandler. Mestringsenheden yder støtte til borgere, der har fysiske og/eller psykiske handicap eller særlige sociale problemer.
Kerneopgaven i Social Omsorg er, at det enkelte menneske skal have rådgivning, støtte og omsorg, der gør, at han eller hun løbende udvikler sig til at kunne klare sig bedre og mere selv.
Mestringsenhedens medarbejdere arbejder ud fra en anerkendende tilgang, hvor der tages udgangspunkt i borgerens udvikling, livskvalitet, medinddragelse og medindflydelse. Medarbejdernes faglige grundlag baserer sig blandt andet på den neuropædagogiske tilgang.
Læs mere om hvad Mestringsenheden tilbyder
Mestringsenheden tilbyder støtte og vejledning til borgere, som bor i eget hjem og som har et nedsat eller betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse eller særlige sociale problemer. Det kan f.eks. være borgere med sklerose, muskelsvind, autismespektrumforstyrrelser, senhjerneskade, ADHD eller lettere psykiatri- og misbrugsproblemstillinger.
Socialpædagogisk støtte kan ydes til borgere, som på flere områder er i stand til at klare sig selv, men som har behov for støtte på visse områder. For at få støtte, er det en forudsætning, at borgeren ikke kan få dækket sine behov for støtte på anden måde end via socialpædagogisk støtte.
Den socialpædagogiske støtte sker med udgangspunkt i de indsatsmål, som en rådgiver har bevilget støtte til efter samtale med borgeren. Borgeren kan derfor forvente, at der ved det første møde med vejlederen, skal tales om, hvordan borgeren med støtte, kan arbejde med indsatsmålene.
Indsatsmålene vil ofte handle om at arbejde med borgerens færdigheder sådan, at denne kan blive i stand til at håndtere dagligdagens opgaver og udfordringer, bevare eller forbedre sine psykiske og sociale funktioner og herigennem blive selvhjulpen i forhold til, at kunne leve et liv på egne betingelser.
Der vil undervejs i forløbet være opfølgningsmøder, hvor borgeren, vejlederen og rådgiveren mødes og taler om, hvordan det går med arbejdet omkring indsatsmålene. Det er herefter op til rådgiveren at vurdere, i hvilket omfang støtten skal fortsætte eller om indsatsmålene er opnået, og støtten derfor skal afsluttes.
Støtten gives som udgangspunkt i et af Mestringsenhedens lokaler. Støtten kan gives i hjemmet, hvis indsatsmålene og støttebehovet eksempelvis er rettet mod at træne praktiske færdigheder i hjemmet.
Støtten er bevilget til borgeren. Det vil sige at der ikke må være besøg af gæster, familie eller venner i hjemmet, mens støtten finder sted. Hvis der er børn i hjemmet, beder vi borgeren om at aftale børnepasning mens støtten finder sted.
Det er borgerens rådgiver, der vurderer, hvad man har brug for støtte til. I Mestringsenheden kan man få støtte til at udvikle sociale, fysiske og psykiske færdigheder. Det kan eksempelvis være i forhold til:
-
Støtte til relationer,
handler om relationer til og interaktion med andre mennesker. Relationer til andre dækker både over evnen til at indgå og bevare relationer til andre mennesker, såvel som deltagelse i organiseret socialt liv uden for familien, i lokalsamfundet i det sociale liv og som medborger. -
Støtte til samfundsliv,
handler om varetagelse af uddannelse, beskæftigelse, økonomi, bolig og at håndtere post, som er nødvendige for at deltage i samfundslivet. -
Støtte til kommunikation,
handler om overførsel eller udveksling af information. Begrebet rummer almindelige og særlige forhold i kommunikation med sprog, tegn og symboler, inklusive modtagelse og fremstilling af meddelelser, føre en samtale og anvende kommunikationsudstyr og -teknikker. -
Støtte til praktiske opgaver,
handler om huslige og andre dagligdags handlinger og opgaver i relation til husførelse. -
Støtte til egenomsorg,
handler om praktiske og hygiejnemæssige handlinger i relation til borgeren selv, som f.eks. vaske og tørre sig, pleje af kroppen og kropsdele, påklædning, spise og drikke og tage vare på egen sundhed eller seksualitet. -
Støtte til mobilitet,
handler om bevægelse og færden. Bevægelse og færden kan for eksempel være ændring eller opretholdelse af kropsstilling eller placering eller bevægelse fra ét sted til et andet, flytning og håndtering af genstande, færden ved gang, løb eller klatring og ved anvendelse af forskellige transportmidler.
Den bevilgede individuelle støtte gives som udgangspunkt i et af Mestringsenhedens lokaler i Tørring, Hedensted eller Juelsminde. Derudover kan man bevilges støtte via gruppeforløb i et af Mestringsenhedens lokaler.
Støtten kan gives i borgerens hjem, hvis indsatsmål og støttebehov eksempelvis er rettet mod at træne praktiske færdigheder i hjemmet.
Støtten kan som udgangspunkt ydes alle dage i tidsrummet kl. 07.00-17.00. Om du kan få støtte i weekender og i aftentimerne, vurderes ud fra faste kriterier.
Når man ikke længere vurderes at have behov for støtte jf. servicelovens §§ 82 og 85, har man som borger, via sin rådgiver, mulighed for at få en henvisning til åben vejledning, som også udbydes af Mestringsenhedens personale.
Den åbne vejledning finder sted på følgende steder:
Aktivitets- og samværstilbud Hedensted
Værestedet Hedensted Kommune
Kirkegade 7A, 8722 Hedensted
Aktivitets- og samværstilbuddet Juelsminde
Værestedet Juelsminde
Strandhusevej 7A, 7130 Juelsminde
Aktivitets- og samværstilbuddet Tørring
Værestedet Tørring
J.P. Nielsensvej 23C, 7160 Tørring
Du kan kontakte Mestringsenheden, hvis du har spørgsmål til åben vejledning på tlf.: 24 60 97 77, på alle hverdage kl. 08.00 – 09.00.
Du kan læse om, hvilken støtte man som borger kan modtage fra Mestringsenheden i Hedensted Kommunes kvalitetsstandarder, som du også finder under ’Læs mere’.
Du kan kontakte visitationen i Voksenhandicap, hvis du ønsker at søge om støtte.
Visitation Voksenhandicap
Telefontid
Mandag til fredag kl. 09.00 - 13.00
Telefon: 79 75 58 20
Rådgiverne kan kontaktes direkte mellem kl. 09.00-10.00.
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted
Send Digital Post til Visitation Voksenhandicap
For generelle spørgsmål om støtte, kan du kontakte Mestringsenheden.
Kontakt
Mestringsenheden
Gl. Landevej 66 a
Lindved
7100 Vejle
Telefon: 24 60 97 77
Mestringsenheden kan kontaktes
alle hverdage fra kl. 08.00-09.00.
Leder
Charlotte Nedergaard Pedersen
Kontakt
Visitation Voksenhandicap
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted
Telefon: 79 75 58 20
Receptionen kan kontaktes alle
hverdag fra kl. 09.00-13.00.
Rådgiverne:
Rådgiverne kan kontaktes direkte alle hverdage
mellem kl. 09.00-10.00.