Gå til hovedindhold

Bofællesskabet Solhøj

Bofællesskabet Solhøj er et lille, socialt velfungerende bosted, centralt beliggende i Hedensted by.

Luftfoto af Solhøj

Indhold


    Bofællesskabet Solhøj

    Bofællesskabet Solhøj er en del af Hedensted Bofællesskab, som består af tre veletablerede afdelinger, alle centralt beliggende i Hedensted by. Bofællesskabet bærer præg af det uformelle og hjemlige. På Solhøj er borgerne gode til at drage omsorg for hinanden samt at benytte sig at det sociale fællesskab. Flere af borgerne har boet i bofællesskabet siden dets start i 1989.

    Alle borgere er velkendte i nærområdet og kan færdes selvstændigt rundt. Her er gode muligheder for gå-og cykelture samt gode forbindelser med offentlig transport til borgernes beskæftigelse.

    På Solhøj bor der 8 borgere med varierende psykiske funktionsnedsættelser.

    Her vægtes højt at borgerne føler mening i tilværelsen og vi arbejder med udgangspunkt i neuropædagogik.

    Vil du vide mere om Bofællesskabet Solhøj?

    Hverdagen fungerer ved, at alle borgere har et aktivitets/beskæftigelsestilbud, hvor de tilbringer dagtimerne. Derudover har alle en ugentlig hjemmedag, hvor indkøb, rengøring samt andre praktiske gøremål ordnes med individuel støtte.

    Aftensmaden tilkøbes i kostprisen, og der købes ind til en uge ad gangen, ud fra ugentlige madplaner. Personalet har ansvaret for madplaner, hvor der tages hensyn til borgernes ønsker samt bemanding på dagen. Personalet står som udgangspunkt for tilberedning af maden, med mulighed for at de borgere, som ønsker det, hjælper til en gang om ugen.

    Alle i bofællesskabet deltager, som man nu har lyst og forudsætninger for, i de daglige gøremål. Borgerne kan vælge at spise i fællesskabet eller i egen lejlighed.

    Om Lunavej, Rørkærvej og Solhøj - Hedensted Bofællesskaberne

    Det er vigtigt, at Solhøj føles som et hjem og et tilhørssted.
    Vi bestræber os på at fokusere på beboernes medbestemmelse, medansvar, sundhed og bevægelse.

    Bevægelse er også et tilbud og alle borgere der har lyst, deltager hver tirsdag i Cool Sport, som er et ugentligt sportstilbud der tilrettelægges af pårørende.

    Personalet støtter med planlægning samt bestilling, ved ønske om planlagte og spontane aktiviteter eller ferie efter borgernes ønsker og behov, både individuelt og fælles. Dette kan også være udflugter, restaurantbesøg eller hjælp til at booke ledsagere.

    Fællesarrangementer med de andre bofællesskaber, Sølund Festival og Ballon Festival kan vælges til. 

    Bofællesskabet Solhøj er bygget efter Almenboligloven, hvilket betyder, at borgerne bor i egne lejligheder og har rettigheder efter lejeloven.

    Bofællesskabet er bygget til målgruppen. Der er 8 boliger i bofællesskabet. 6 af boligerne er på 43,5 m2 pr. stk. og de resterende 2 er på 52,5 m2. Boligerne er opført som små rækkehuse med et fælleshus. Boliger og fælleshus er forbundet med et overdækket fliseareal.

    De fysiske rammer i de enkelte boliger tilgodeser ikke beboere, der har behov for større plejehjælpemidler.

    Der er bus tilknyttet bofællesskabet.

    På Solhøj er 4 personaler pædagogisk uddannede og en er uddannet ergoterapeut. 

    Dertil er alle efteruddannede i neuropædagogik og den coachende tilgang.

    Den enkelte borgers indsatsmål er udarbejdet via Myndighed og med baggrund i VUM udredningsmetoden og kvalitetsstandarderne for Hedensted Kommune. 

    Dagligt arbejdes med dokumentation af indsatsmål og de dertil udfærdigede delmål. Ligeså er der fokus på dokumentation af de sundhedsfaglige områder for hver borger. 

    Vores tilgang til samarbejdet med borgerne er i høj grad præget af en neuropædagogisk samt anerkendende tilgang. Med udgangspunkt i ressourcer samt kompensation for udfordringer, foregår læring og udvikling i relationer.

    Personalet har fokus på viden om hjernen. Vi arbejder ud fra, en forståelsesramme, hvor sammenhæng mellem hjerne, krop og omverden er omdrejningspunktet. Vi mener, at et menneske handler ud fra, hvad der giver mening for denne og vi indretter vores indsats efter dette samt  efter den ramme der er givet os. Vi arbejder med at støtte borgerne til selvstændighed via opgaver af kompenserende, habiliterende eller rehabiliterende art.

    Vi tilbyder og afholder anerkendende og jeg-støttende samtaler, med borgernes ønsker i centrum.

    Vi arbejder med individuelle understøttende kommunikationsstrategier eller understøttende mestringsstrategier, i form af kommunikationstavler, iPads herunder programmer eller metoder som MeMoAssist, boardmaker eller lignende. 

    Metoder

    • Neuropædagogisk
    • Anerkendende tilgang
    • Jeg-støttende samtaler
    • Teknologiske støttesystemer ved hjælp af apps

    Borger er selvbestemmende i eget liv samt myndig. Derfor er borger altid i fokus hos os og vi starter altid dialogen her. 

    Samtidig vægter vi i samarbejde med borgeren, det gode pårørendesamarbejde og anser familien som en vigtig ressource i borgernes liv og med stor betydning for borgerens historie, identitet og trivsel. 

    Pårørende er altid velkomne til at kontakte os og vi prioriterer den gode dialog.

    På Bofællesskabet Solhøj er der 5 fastansatte medarbejdere, heraf én i 8 timer ugentligt. Bofællesskabet er typisk bemandet i hverdagene i tidsrummet 07.00-21.00 og i weekenderne 6 timer såvel lørdag som søndag. 

    Der er ikke nattevagt tilknyttet. 

    Skilt Solhøj
    Borger der brodere
    Luftfoto af Solhøj
    Borger der bruger iPad

      Se flere botilbud